Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Nationellt godkänd Idrottsutbildning (NIU)
Ishockey

Leksands gymnasium erbjuder nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) i ishockey tillsammans med Leksands IF. Elitishockeygymnasiet är certifierat av Svenska ishockeyförbundet och godkänt av Skolverket.

Titta på filmen om Nationellt godkänd idrottsutbildning, ishockey.

Kombinera din elitsatsning med studier

Leksands gymnasium och Leksands IF ishockey samarbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för att killar och tjejer ska kunna utveckla sina färdigheter som hockeyspelare på elitnivå. Eleverna kan kombinera sin elitsatsning med studier på samtliga av skolans program förutom gymnasial lärlingsutbildning.

Förutsättningar för studier och träning

För att studier, träning och kanske ett boende på annan ort ska bli så bra som möjligt krävs vilja, ambition och självdisciplin.

Du som elev ska känna dig trygg, trivas och uppleva en meningsfull studiesituation. På elitishockeygymnasiet strävar vi efter att ge dig de rätta förutsättningarna för fortsatta studier, arbete eller en elitkarriär inom ishockey.

Ansökan och antagning

Målgruppen för elitishockeygymnasiet är sistaårs A-flickor/pojkar (U16), det vill säga elever som ska sluta grundskolan och börja studera på gymnasiet.

Ansökan till elitishockeygymnasiet i Leksand måste göras senast den 1 december till Svenska ishockeyförbundet. Leksands IF ishockey ansvarar för uttagningarna inom de idrottsliga meriterna. Besked om antagning ges successivt och alla sökande får besked senast i mitten av januari.

Ansökan till elitishockeygymnasiet görs på sajten swehockey.se medan ansökan till programval på Leksands gymnasium görs via gymnasieantagningen i din hemkommun.

Ishockeyspelare som tränar

Tränande ishockeyspelare

Kontaktuppgifter och mer information

Du hittar kontaktuppgifter och mer information om elitishockeygymnasiet på Leksands IF hemsida och på sajten swehockey.se.

Sidan uppdaterad: